6 Tips om jouw puistjes deze zomer in toom te houden,…

De combinatie van zon, overmatig zweten en stof kan vaak catastrofaal zijn voor onze huid. Alvast 6 tips om je acne deze zomer in toom te houden.

Het zomerweer heeft vaak een nefast effect op mensen die last hebben van acne. Dit omdat we meer zweten, en omdat er meer vuil in de lucht hangt. Dit vuil kan zich vervolgens gaan vestigen in de poriën, waardoor er een puistje zal ontstaan. Daarom is het van belang om je huid goed te verzorgen: niet enkel om droogheid van de huid tegen te gaan, maar ook om er voor te zorgen dat de acne onder controle blijft. Hier zijn alvast 6 tips die de acne moet doen afnemen.

Geniet van de zon, met mate

De zon heeft een positieve werking op onze huid, denk maar aan de aanmaak van onze vitamine D. Deze hebben we onder andere nodig  om voldoende calcium uit te voeding te kunnen opnemen, en zo osteoporose te voorkomen.
Een te veel aan ultraviolette stralen is nefast voor de huid, en wordt het risico op huidkanker verhoogd.

Ook al treedt er tijdelijk mogelijk een verbetering op van de acné, dan wordt die nadien gevolgd door een opstoot. Denk ook aan eventuele littekens, ontstaan na het krabben van de acné, deze verergeren alleen maar door onbeschermd in de zon te gaan.
Bovendien wordt de huid gevoeliger voor zonlicht wanneer ze behandeld wordt met vitamine A.

Van groot belang is gebruik een beschermende crème met een zeer hoge UV-filter!

De volhouder wint

Wanneer je een intensere behandeling, zoals een fruitzuurpeeling tegen acne laat uitvoeren heeft het altijd wat tijd nodig om een effect te bekomen. Je moet rekenen dat  je de behandeling al 1 tot 3 maanden hebt opgestart, alvorens je resultaat gaat zien. Je blijft zelfs nog resultaat boeken 6 tot 12 maand na de behandeling. De fruitzuurbehandelingen worden enkel uitgevoerd vanaf oktober tot en met maart.
Van belang is dat je zelf de aangepaste thuisproducten gebruikt, dit het ganse jaar door.

Reinig je huid met de juiste reiniger

Een verhoogde talkproductie is vaak de oorzaak van acne. Reinig daarom ’s morgens en ’s avonds je huid met een aangepaste reiniger. De Skin Cleaer Cleansing foam van Mila d’opiz is een licht schuimende reiniger die een combinatie bevat van zuiverende ingrediënten met als doel dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen zonder je huid uit te drogen. De vette, onzuivere of gemengde huid wordt diep gereinigd, bacterievorming wordt voorkomen en de huid ziet er opnieuw stralend uit.

Hydraterende crème

Heb je last van acne? maak gerust een afspraak voor een grondige huidanalyse, en een basis gezichtsreiniging. Hierbij krijg je de nodige tips & advies welke verzorgingsproducten voor jou van toepassing zijn.

Het is van belang om je huid te gaan hydrateren, om te voorkomen dat je huid gaat uitdrogen. De Purifying Cream van Mila d’Opiz is een ultralichte, hooggeconcentreerde vochtverzorgende cream, de ideale oplossing voor een probleemhuid. Dit actieve complex werkt op 3 niveaus: verlicht irritatie, werkt balancerend, en ondersteunt de natuurlijke bescherming van de huid. Het huidbeeld normaliseert stap voor stap.

Niet te vaak overschakelen

Het te snel overschakelen op een nieuw product is niet goed. In plaats van steeds te ‘switchen’, is het beter een extra product toe te voegen aan de behandeling. En dat merk je ook in de praktijk: omdat acne vaak ontstaat door verschillende factoren, wordt er gekozen voor een combinatiebehandeling. Zo wordt de acne op verschillende terreinen behandeld.

Gezond eten en drinken

Het is een torenhoog cliché, maar gezonde voeding is echt een goede behandeling tegen puistjes. Je zou kunnen proberen om drie maanden geen vette voeding te eten, de lactose-inname te beperken en junkfood te weren. Dit zal een effect hebben op de huid. Maak de  combinatie met het drinken van water. Elke dag 1,5 L water drinken heeft een goed effect op de huid. Dit kan je afwisselen met het drinken van groene thee. De antioxidanten zorgen ervoor dat de huid zich sneller zal vernieuwen.