Voorkom droge voeten in de zomer

Vaak krijg ik de vraag van klanten die last hebben van droge voeten, hoe ze dit kunne behandelen, voorkomen.
In de zomer verliest de huid van de voeten sneller vocht door de hogere temperaturen en doordat men vaker open schoenen draagt. De huid droogt daardoor gemakkelijk uit. Het gevolg is dat de minder elastische huid niet meer goed kan meebewegen met de bewegingen van de voet. Dit zorgt voor barstjes, kloven en soms zelfs wondjes. Dat is erg vervelend. Daarom deze tips tegen droge voeten in de zomer.

Was je voeten niet met agressieve zeep

Juist omdat je in de zomer vaker op open schoenen loopt, worden je voeten sneller vuil. Daardoor kun je de neiging hebben om je vieze voeten extra goed te wassen met zeep. Doe dat liever niet. Zeep droogt je voeten namelijk uit. Hiermee vererger je het probleem. Kies liever voor een milde alkalivrije zeep, dit is zeg maar een zeep zonder zeep. Agressieve zepen verwijderen het natuurlijke vette beschermlaagje van je voeten, waardoor je huid uitdroogt en er allerlei klachten als barstjes en kloven ontstaan.

2. Gebruik een kwalitatieve herstellende voetcrème

Na het reinigen van je voeten breng je steeds een goede herstellende voetcrème aan. Doe dit vooral ook voor het slapengaan. De crème kan dan goed inwerken en het is vooral ’s nachts dat je huid hard aan de slag gaat met herstellende werkzaamheden.

Tip: De Sixtus Protective balm:
Beschermt en hersteld de geïrriteerde en uitgedroogde, rode  huid

3. Kom regelmatig langs voor een pedicure

Door op regelmatige basis je voeten door een professional te laten behandelen voorkom je kloven, wondjes, eelt, pijnlijke voeten…
Na een behandeling loop je niet alleen op “wolken” maar voorkom je ook in de toekomst verdere problemen.

4. Ruwe huid op de hielen wegvijlen

In de zomer zien we vooral dat de huid van de hielen snel ruw wordt. De ruwe en droge huid kun je wegvijlen om deze weer glad en soepel te maken. Dit doe je met een speciale hielvijl. Het is wel belangrijk dat je heel voorzichtig te werk gaat. Vijl je te veel huid weg, dan kun je wondjes veroorzaken doordat kloven openspringen. Een wondje verhoogt het risico op infecties.

4. Bescherm je voeten met zonnebrandcrème

Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, maar veel mensen vergeten om hun voeten en tenen in te smeren met zonnebrandcrème. Het is juist extra belangrijk om je voeten goed in te smeren. De rest van het jaar zien ze nauwelijks zonlicht, terwijl ze in de zomer ineens worden blootgesteld aan felle zon. Voorkom dat je voeten verbranden en steek ze tijdens een dagje strand ook af en toe eens in het zand, om ze te beschermen tegen de zon en om verbranding te voorkomen.

Geef extra aandacht aan je voeten, ze zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Liefs Daisy,
Steeds welkom in mijn instituut in Nevele ♡